Bereiding
- Was de wortels, snijd ze in de lengte doormidden en in halve plakken.
-
Kook ze in weinig water in ongeveer 8 minuten gaar.
-
Was de peterselie en de koriander en snijd het fijn. Houd de helft van de koriander apart.
-
Laat de wortels uitlekken en meng ze met peper, ½ theelepel komijn, paprikapoeder, peterselie en koriander.
-
Pel de knoflook.
-
Verwarm een halve eetlepel olie in de pan, pers 1 teentje knoflook er bovenuit en bak het samen met de sambal.
-
Voeg de wortels toe en bak nog 1 minuut.
-
Doe de wortels in een schaaltje en breng op smaak met citroensap.
-
Pel de ui, snijd de helft fijn en de andere helft in ringen.
-
Was de tomaat en komkommer en snijd ze in plakjes.
-
Meng de halve uienringen, sla, tomaat en komkommer.
-
Meng het gehakt met de ui, koriander, zwarte peper, ½ theelepel komijn, kurkuma, ras el hanout en pers het teentje knoflook er bovenuit.
-
Maak er 6 ronde gelijke gehaktkoekjes van.
-
Verwarm 1½ eetlepel olie in de pan, leg het gehakt erin en bak ze aan elke kant 6 minuten.
-
Snijd de Marokkaans puntjes open, vul ze met de rauwkost en 3 gehaktkoekjes per broodje.
-
Serveer de broodjes samen met de wortelsalade.
Extra informatie
Dit recept maakten we samen met Safia
Safia van 'Healthy food by Safia' maakt de heerlijkste recepten. Dit recept heeft ze voor onze site gemaakt. Meer recepten van Safia:
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.