Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Marokkaans broodje gehakt met wortelsalade

Marokkaans broodje gehakt met wortelsalade

Safia van Healthy food by Safia maakte dit heerlijke recept voor ons.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 3 wortels
  • 3 takjes peterselie
  • 6 takjes koriander
  • zwarte peper
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel sambal
  • citroensap
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tomaat
  • 100 gram komkommer
  • handje sla
  • 200 gram mager rundergehakt
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel ras el hanout
  • 2 volkoren Marokkaanse puntjes

Bereiding

  1. Was de wortels, snijd ze in de lengte doormidden en in halve plakken.
  2. Kook ze in weinig water in ongeveer 10 minuten gaar. 
  3. Was de peterselie en de koriander en snijd het fijn. Houd de helft van de koriander apart.
  4. Laat de wortels uitlekken en meng ze met peper, ½ theelepel komijn, paprikapoeder, peterselie en koriander. 
  5. Pel een teentje knoflook.
  6. Verwarm een halve eetlepel olie in de pan, pers het teentje knoflook er bovenuit en bak het samen met de sambal. 
  7. Voeg de wortels toe en bak nog 1 minuut. 
  8. Doe de wortels in een schaaltje en breng op smaak met citroensap. 
  9. Pel de ui, snijd de helft fijn en de andere helft in ringen. 
  10. Pel een teentje knoflook. 
  11. Was de tomaat en komkommer en snijd ze in plakjes. 
  12. Meng de halve uienringen, sla, tomaat en komkommer. 
  13. Meng het gehakt met de ui, koriander, zwarte peper, ½ theelepel komijn, kurkuma, ras el hanout en pers het teentje knoflook er bovenuit. 
  14. Maak er 6 ronde gelijke gehaktkoekjes van.
  15. Verwarm 1½ eetlepel olie in de pan, leg het gehakt erin en bak ze aan elke kant 6 minuten.
  16. Snijd de Marokkaans puntjes open, vul ze met de rauwkost en 3 gehaktkoekjes per broodje.
  17. Serveer de broodjes samen met de wortelsalade. 

Ingrediënten over?

Verse kruiden over? Wikkel de rest van de kruiden in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast.

Meer recepten van Safia:
Marokkaanse charmilla
Marokkaanse linzenstoof (lehdes)
Marokkaanse vissoep
Tajine met kip en pompoen
Marokkaanse witte bonenstoof (loubia)
Marokkaanse baghrir (1000 gaten pannenkoekjes)

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 520 kcal 520 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram 7 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept