Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Suikerklontjesposter in het onderwijs

Frisdrank en sap zijn populaire drankjes onder jongeren. Maar weten ze eigenlijk hoeveel suiker ze daarmee binnenkrijgen? Op onze suikerklontjesposter kunnen leerlingen in een oogopslag zien hoeveel suiker er in hun favoriete drankje zit. Dat kan jongeren bewust maken van de (on)gezondheid van deze dranken.

suikerklontjes in verschillende dranken
Op basis van etiketinformatie april 2024.
1 klontje is 4 gram suiker.

Als LO-docent in het voortgezet onderwijs kun je de suikerklontjesposter inzetten als gespreksstarter bij je eigen lessen. Bijvoorbeeld als het gaat over het behouden van een goede energiebalans. Docenten kunnen de poster ook ter ondersteuning inzetten bij het geven van lessen over gezonde en duurzame voeding, bijvoorbeeld met het lespakket Weet wat je eet.

Je kunt de poster ophangen op plekken waar leerlingen vaak komen, bijvoorbeeld bij de klaslokalen of in de kleedkamers van de gymzaal. Zijn deze drankjes te koop in of vlakbij het schoolgebouw? Hang de poster dan niet te dicht bij de verkoopplek op. De afbeeldingen kunnen namelijk ook het effect van reclame hebben. Het zien van een product kan aanzetten tot het bewust of onbewust zin krijgen erin.

De poster is te bestellen in onze webshop. Op deze pagina leggen we aan jongeren meer uit over suiker in drankjes en zijn ook afbeeldingen met het aantal suikerklontjes in ijskoffies en zuiveldranken te vinden.