Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Vignet Gezonde School

Gezondheid is een belangrijk thema voor opgroeiende kinderen en jongeren, het verdient de voortdurende aandacht, ook op school. Daarom is de Gezonde School-aanpak ontwikkeld.

Met de Gezonde School-aanpak werk je structureel en samenhangend aan de gezondheid van je leerlingen en je team. De aanpak gaat uit van wat de school al doet en werkt door in elke activiteit van de school, zoals in het reguliere lesmateriaal of het traktatiebeleid.

Je zet hierbij activiteiten in op 4 Gezonde School-pijlers: signaleren, gezondheidseducatie, omgeving en beleid.

Meer weten over Gezonde School-aanpak?

Vignet Gezonde School

Ben je als school aantoonbaar bezig met gezondheid? Dan kun je het vignet Gezonde School aanvragen. Je school mag zich dan 3 jaar lang een Gezonde School noemen.

Met dit symbool op de muur is meteen voor iedereen duidelijk dat er op deze school op gezondheid wordt gelet. Iets om trots op te zijn. Om in aanmerking te komen voor het Vignet Gezonde School moet de school voldoen aan de basisvoorwaarden voor gezondheid en de criteria van tenminste één thema. Scholen kunnen in aanmerking komen voor themacertificaten op verschillende thema’s, waaronder Voeding, Sport en Bewegen en Roken en Alcohol.

Themacertificaat Voeding

Het Voedingscentrum is samen met de Hartstichting verantwoordelijk voor het themacertificaat Voeding. Scholen die een certificaat op dit thema willen ontvangen, stimuleren gezond eten en drinken bij de pauzehap, overblijf en traktaties. Ook tijdens de lessen komt voeding aan bod.

Lesmaterialen

Het Voedingscentrum biedt lesmateriaal aan dat past bij het thema Voeding.