Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Leerplankader voeding

Wil je leermiddelen over voeding gaan ontwikkelen? Het SLO-leerplankader Voeding biedt handvatten om voedseleducatie structureel te behandelen tijdens de verschillende leeftijdsfases van een kind. Ook is het Voedingscentrum beschikbaar voor vragen.

Leerplankader Voeding

Het Voedingscentrum heeft samen met het SLO het leerplankader Voeding (pdf) ontwikkeld. Dit leerplankader kunnen ontwikkelaars van leermiddelen en scholen gebruiken bij het vormgeven van programma's en leerplannen over voeding. Het leerplankader biedt handvatten om voedseleducatie structureel te behandelen tijdens de verschillende leeftijdsfases van een kind.

In het leerplankader staat per leeftijdsgroep aangegeven over welke kennis zij moeten beschikken als het gaat om gezonde en duurzame voeding. Door de inhoud zo veel mogelijk te laten aansluiten op het leerplankader Voeding zorg je voor leermiddelen die inhoudelijk aansluiten op de landelijke kerndoelen.

SLO heeft ook leerplankaders op andere thema's.

Infographic voedselducatie

Als je aan de slag wilt met voedseleducatie dan kun je ook lesmaterialen inzetten van het Voedingscentrum of waar het Voedingscentrum aan meewerkt. In de infographic hieronder zie je welke lespakketten er zijn op het vlak van gezond en duurzaam eten en wanneer je deze kunt inzetten. Ook worden kort de belangrijkste onderwerpen aangestipt. Alle lesmaterialen voldoen aan het SLO-leerplankader Voeding.

Download de infographic ook als pdf


Wij helpen graag

Heb je een vraag over het leerplankader Voeding? Wij helpen graag. Stuur een mail naar professionals@voedingscentrum.nl of bel maandag tussen 13.00 en 17.00 of donderdag tussen 10.00 en 13.00 naar 070-306 88 10. Wij staan voor je klaar!