Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Ontwikkeling lesmaterialen

Voor de ontwikkeling van leermiddelen bieden wij een doorlopende leerlijn en input over gezond eten met de Schijf van Vijf. Waar kunnen wij jou mee helpen?

Doorlopende leerlijn

De doorlopende leerlijn geeft inzicht in te ontwikkelen kennis, houding en vaardigheden op het vlak van gezond en duurzaam eten voor 4-18 jarigen. Onder andere ontwikkelaars van leermiddelen kunnen dit document gebruiken. In de leerlijn staan typeringen per leeftijdsgroep die horen bij de thema’s: voeding en gezondheid, voedselkwaliteit, consumentenaspecten van voeding en eten klaarmaken. Beleving van voedsel en culturele diversiteit zijn belangrijke uitgangspunten. De lesmaterialen van het Voedingscentrum of waar het Voedingscentrum aan meewerkt, zijn gebaseerd op deze leerlijn.

Bekijk de uitgebreide leerlijn op het thema Voeding van SLO, gebaseerd op onze doorlopende leerlijn. De SLO heeft ook leerlijnen op andere thema's.

De Schijf van Vijf in lesmaterialen

De Schijf van Vijf is hét wetenschappelijk onderbouwde voorlichtingsmodel in Nederland dat laat zien wat de essentie van gezond eten is. Wil je de Schijf van Vijf opnemen in je lesmaterialen? Dat kan in beeld én tekst.

De Schijf van Vijf in beeld

Voor het digibord, online materialen of om op te nemen als link in (werk)boeken hebben wij een filmpje met onze expert Voeding en Gezondheid Dr. Ir. Astrid Postma-Smeets in de hoofdrol. Zij vertelt wat gezond eten volgens de Schijf van Vijf is en laat zien wat er allemaal mogelijk is. Bekijk en deel het filmpje via www.voedingscentrum.nl/video.

We hebben ook een video ontwikkeld voor jonge kinderen:

Wij helpen graag

Wil je de afbeelding van de Schijf van Vijf opvragen? Wil je dat wij meedenken over de inhoud van je materialen? Of wil je dat we je inhoud checken op juistheid? Stuur een mail naar professionals@voedingscentrum.nl of bel maandag tussen 13.00 en 17.00 of donderdag tussen 10.00 en 13.00 naar 070-306 88 10. Wij staan voor je klaar!