Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Aandacht voor gezonde en duurzame voeding op school kan het voedingspatroon van basisschoolkinderen flink verbeteren. Op deze pagina vind je informatie en materialen om aan de slag te gaan met lespakketten, het opstellen van een voedingsbeleid, het organiseren van gezonde schoollunches en nog veel meer handige tips.
 
 

Gezond schoolontbijt

Een gezond ontbijt zorgt voor nieuwe energie aan het begin van de schooldag. Bovendien levert een gezond schoolontbijt belangrijke voedingsstoffen voor kinderen in de groei. Waaruit bestaat een goed schoolontbijt?

Gezonde schoollunch

De laatste jaren is er steeds meer belangstelling voor het verzorgen van een lunch op school. Op deze pagina lees je meer over de voordelen van zo’n georganiseerde schoollunch én hoe je er zelf mee aan de slag kunt.

Smaaklessen

Het lesprogramma Smaaklessen stimuleert kinderen vanuit hun eigen interesse en nieuwsgierigheid te leren over gezonde voedselkeuzes. Door te proeven, ruiken, voelen, horen en kijken verkennen kinderen hun eten.
 
 

Lesmaterialen

Als kinderen weten hoe een gezonde maaltijd eruit ziet en waar voedsel vandaan komt, is de kans groter dat ze later gezonde volwassenen worden. Als school kun je daaraan bijdragen. Door kinderen te leren over gezonde voeding.

Voedingsbeleid

Een voedingsbeleid schept duidelijkheid voor leerlingen, ouders én medewerkers van de school. Hieronder geven we in 3 stappen handvatten om je eigen voedingsbeleid te maken. Zo kun je samen aan de slag met de gezondere school.

Ouders betrekken

De school gezonder maken doe je samen. Betrek ouders bij de beslissingen die je maakt. Laat zien dat een gezonde school belangrijk is voor een gezonde ontwikkeling van hun kind. En toon ze dat de aanpak op school ook thuis kan werken.