Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Makkelijke kook- en bakrecepten voor Sinterklaas

De Sint is in het land. Dat betekent cadeautjes in de schoen, vrolijke kinderen en mooie gedichten. Sinterklaas is ook een goede gelegenheid om samen de keuken in te duiken, bijvoorbeeld met je kind. Samen iets bakken of koken is gezellig en leerzaam. Zo ziet je kind precies wat erin gaat en kun je hem meteen leren hoe je hygiënisch werkt in de keuken.

Pepernoten, taaitaai, speculaas… dat hoort toch wel bij Pakjesavond. Maar vind je alleen snoep wat saai? Zet dan eens iets anders op tafel voor erbij. Deze leuke kleine hapjes zijn makkelijk te maken. Ze geven kleur aan je avond en ze passen bij het seizoen. Doe ze in allemaal leuke schalen of kommen en je hebt een heerlijk avondje vol afwisseling. Smullen maar!

Makkelijk en snel

Geroosterde tomatenspiesjes

Sappig en zoet

Baba ganoush

Lekker op een volkoren cracker

Geroosterd volkoren stokbrood met hummus en groente

Geef er je eigen draai aan

Iets warms voor erbij

Hartige cupcakes

Met een vulling die iedereen lekker vindt

Dikke frieten

Een feest voor ieder kind

Klassieke erwtensoep

Heerlijk warm en krachtig, om goed te kunnen zingen

Cadeautip voor de decembermaand

Ken je ons kookboek De kleine keukenhulp al? Vol heerlijke recepten die je samen met je kind kunt koken. Zoals hartige taart, burgers, visvingers, soepen en wraps. Een leuk cadeau voor jezelf of voor anderen! Nu bestellen.

Bakrecepten voor een heerlijk avondje

Wat lekkers snoepen kan met het Sinterklaasavondje natuurlijk best. Met deze recepten wordt bakken een feestje. Zeker samen met kinderen. Tip: Onderstaande bakrecepten staan allemaal buiten de Schijf van Vijf. Dat komt omdat er veel calorieën en suikers in zitten. Een kleine portie is daarom beter, zeker voor je kind. Die heeft tenslotte een kleinere maag dan jij.

Meer tips om bewust om te gaan met snoepen rond Sinterklaas.

Klassieke pepernoten

Zacht en kruidig en o zo lekker

echte pepernoten

Kruidnootjes met volkorenmeel

Heerlijk knapperig voor het echte Sint-gevoel

Volkorenspeculaas

Een stukje voor bij de thee