Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Zijn aloë-veradrankjes veilig om te drinken?

Aloë-veradrankjes kunnen voor de meeste mensen geen kwaad. Toch kun je ze beter niet te vaak drinken.

Er zijn gevallen bekend waarbij na het gebruik van aloë vera gezondheidsklachten optraden; het kan leiden tot kaliumtekort en krampen of diarree veroorzaken. Langdurig gebruik wordt dan ook afgeraden. Ook bevatten deze drankjes vaak suiker. Als je te veel en te vaak suikerhoudende drankjes drinkt, vergroot dat het risico op overgewicht. Water en thee zonder suiker zijn beter.

Overigens: mensen met diabetes, nierafwijkingen en hartpatiënten kunnen beter geen aloë vera gebruiken. Daarnaast wordt het ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, afgeraden omdat niet duidelijk is welk effect het heeft op het kind. Voor positieve gezondheidseffecten is vooralsnog niet voldoende wetenschappelijk bewijs.
Nieuw: Receptenapp van het Voedingscentrum
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren van je boodschappen.