Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Zijn ongezwavelde rozijnen beter dan gezwavelde?

Nee. Gezwavelde rozijnen zijn behandeld met een toegestaan conserveermiddel (sulfiet). Er is geen reden om dit niet te gebruiken. Ook kinderen kunnen gewoon gezwavelde rozijnen eten.

Er geldt 1 uitzondering; sommige mensen kunnen overgevoeligheidsreacties krijgen op sulfiet. Dit komt het meest voor onder astmapatiënten.

Naar schatting loopt minder dan 4% van de astmapatiënten het risico op overgevoeligheidsreacties op sulfiet.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.