Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

10 verrassende recepten voor op de barbecue

Het is volop zomer: voor veel mensen een reden om de barbecue regelmatig aan te steken. Als je gaat barbecueën kun je eindeloos variëren qua gerechten. Denk aan verschillende groenten, allerlei vegetarisch lekkers, een stukje vlees of vis als je dat wil en warm fruit als zoete afsluiter!

Een avondje barbecueën kan de perfecte manier zijn om te ervaren hoe lekker en gevarieerd je kunt eten met minder vlees. Zoek je nog inspiratie? We hebben 10 heerlijke barbecue-recepten op een rijtje gezet waarmee niet alleen jezelf, maar ook vrienden en familie kunt verrassen.

Bekijk het recept: <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/maiskolven-met-chili-limoenolie.aspx">Maiskolven met chili-limoenolie</a> Bekijk het recept: <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/visspiesen-met-mangomosterd.aspx">Visspiesen met mangomosterd</a> Bekijk het recept: <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/gegrilde-zomergroente.aspx">Gegrilde zomergroente</a> Bekijk het recept: <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/kipspiesjes-met-salie-en-uienrelish.aspx">Kipspiesjes met salie en uienrelish</a> Bekijk het recept: <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/gevulde-portabellas-met-geitenkaas.aspx">Gevulde portabella&rsquo;s met geitenkaas</a> Bekijk het recept: <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/gegrilde-sardines-met-couscoussalade.aspx">Gegrilde sardines met couscoussalade</a> Bekijk het recept: <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/gegrilde-venkel.aspx">Gegrilde venkel</a>
Bekijk het recept: <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/exotisch-fruitpakketje.aspx">Exotisch fruitpakketje</a> Bekijk het recept: <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/nectarines-op-de-barbecue-met-citroenijs.aspx">Nectarines met citroenijs</a> Bekijk het recept: <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/popcorn.aspx">Popcorn op de barbecue</a>

Zo barbecue je duurzamer en veilig

Door te kiezen voor minder vlees en meer plantaardig op de barbecue, help je het milieu. Maar je kunt ook op andere manieren zorgen dat je het milieu minder belast. Bijvoorbeeld door een barbecue te kiezen die niet te groot is. Dat bespaart brandstof. Kijk voor meer tips bij Milieu Centraal.

Kun je nog wel wat tips gebruiken bij het gebruik van de barbecue? Bekijk dan onze stap-voor-stap uitleg. Op deze pagina vertellen we ook hoelang je eten op de barbecue moet leggen. Dat is belangrijk om het risico op een voedselinfectie te beperken. Lees meer tips voor een veilige barbecuemaaltijd.

Wil je meer inspiratie?

Elke week lekkere recepten in je mailbox?

Vegetarische favorieten

Wekelijkse inspiratie voor iedereen die minder of geen vlees wil eten.

Bekijk een voorbeeld

Menu van de week

Ontvang elke week recepten die gezond eten makkelijk maken.

Bekijk een voorbeeld