Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Stoba di karni (Stoofschotel met rundvlees en groente)

Stoba di karni (Stoofschotel met rundvlees en groente)

Dit recept is gemaakt door Jurino Ignacio. Jurino: "Op de Antillen wordt geen feestje gegeven zonder lekker eten."

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels komijn
  • 200 gram runderlap
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 3 takjes bladselderij
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • stukje madame Jeanette peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 2 grote aardappelen
  • 1 kleine groene bakbanaan
  • 1 winterwortel
  • 100 gram doperwten, diepvries
  • 100 gram zilvervliesrijst

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
  2. Roer er de peper, de komijn en 2 eetlepels water door. 
  3. Snijd het vlees in blokjes en meng de marinade erdoor. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 3 uur marineren.
  4. Pel de ui en snijd hem klein.
  5. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  6. Was de selderij en knip het klein.
  7. Verwarm de olie en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
  8. Voeg de overgebleven marinade toe met de ketjap, de ui, de paprika, de selderij, het stukje madame Jeanette en de tomatenpuree. Schenk er ruim water bij en stoof het vlees 1½ uur.
  9. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  10. Snijd de uiteinden van de bakbanaan en snijd de schil langs de ribben met een scherp mesje in. Pel de banaan en snijd hem in plakken.
  11. Maak de wortel schoon en snijd hem in plakken.
  12. Doe de aardappelen, bakbanaan, wortel en doperwten bij het vlees en stoof het geheel in nog 30 minuten verder gaar.
  13. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  14. Serveer de rijst bij het gestoofde vlees.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van ketjap.

Ingrediënten over?

De rest van de tomatenpuree en de selderij kun je ook gebruiken in het recept Arros con pollo.

Dit recept maakten we samen met Jurino

Jurino is een ster in de Antilliaanse keuken. Hij maakte voor ons deze smakelijke stoofschotel en meer!

Het Voedingscentrum werkt samen met Jurino aan de lekkerste Antilliaanse recepten

Meer recepten van Jurino:

Arros con pollo
Piska na fornu
Stoba di boonchi Wowo Pretu (V)
Sòpi di karni
Arepa di pampuna (V)
Arros moro met komkommer-ananassalade (V)
Caribische pastasalade
Salada di tuna
Bakbanaan uit de oven (V)

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen is deze maand (september) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 690 kcal 690 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 100 gram 100 gram
Waarvan suikers 25 gram 25 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,9 gram 0,9 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept