Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Marokkaanse vissoep

Marokkaanse vissoep

Dit is een recept van Safia van Healthy food by Safia.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • stukje knolselderij (100 gram)
  • 2 wortels
  • 2 rode uien
  • 7 takjes koriander
  • ½ visbouillontablet met minder zout
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel tomatenpuree zonder zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram koolvis
  • 70 gram inktvis
  • 70 gram roze garnalen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper
  • ¼ theelepel kurkuma
  • ¼ theelepel gemalen komijnzaad
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ bruin Marokkaans brood of 6 volkoren boterhammen
  • 2 puntjes smeerkaas
  • 2 partjes citroen

Bereiding

  1. Maak de knolselderij en de wortels schoon en snijd ze in kleine stukjes. 
  2. Pel de uien en snijd ze in stukjes. 
  3. Was de koriander en snijd de blaadjes fijn. 
  4. Breng een liter water met de halve visbouillontablet aan de kook en voeg de groente toe.
  5. Laat de groente in 15 minuten gaar worden en pureer ze met een staafmixer.
  6. Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. 
  7. Pureer de tomaten samen met de tomatenpuree.
  8. Pel de knoflookteentjes en snijd ze fijn. 
  9. Snijd de vis in kleine stukjes.
  10. Verwarm de olie in een andere pan en bak de knoflook, de vis en de garnalen. 
  11. Voeg de koriander en de kruiden toe en bak 5 minuten totdat de vis gaar is. 
  12. Voeg de gepureerde groente en de tomatenmix erbij en laat nog 5-10 minuten op laag vuur pruttelen.
  13. Serveer de soep met bruin Marokkaans brood, puntjes smeerkaas en partjes citroen.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Knolselderij over? Bewaar het stuk in de koelkast en dek het snijvlak af met plastic folie. Maak er deze knolselderijsoep met chili-olie mee. 

Safia maakte nog meer recepten voor ons:
Marokkaanse pannenkoeken 
Tajine met kip en pompoen
Marokkaanse witte bonenstoof (loubia)
Marokkaans broodje gehakt met wortelsalade
Marokkaanse linzenstoof (lehdes)
Marokkaanse charmilla

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Knolselderij is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat koolvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Ga voor de Alaska en zwarte koolvis met MSC en polak is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 565 kcal 565 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
2,4 gram 2,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept