Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Incir Uyutmasi (Turkse vijgenpudding)

Dit is een recept van Emine Taskiran. Emine: "De Turkse naam van dit recept kun je vertalen als 'slapende vijgen'. Het is heel makkelijk te bereiden. Daarna is het een kwestie van een nachtje slapen, zodat de smaak van de vijgen in de melk trekt. Afiyet olsun - Eet smakelijk!"

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht, ontbijt
  •  

Ingrediënten

  • 8 gedroogde vijgen
  • 500 ml halfvolle melk
  • 6 halve walnoten
  • ¼ theelepel kaneel

Bereiding

  1. Week de vijgen een uur in gekookt water.
  2. Snijd de vijgen in kleine stukjes.
  3. Verwarm de melk (niet koken), voeg de vijgen toe en wacht een aantal minuten.
  4. Prak of pureer de vijgen fijn. 
  5. Doe het mengsel in 2 schaaltjes of glazen, laat het afkoelen en bewaar het een uur of 8 in de koelkast.
  6. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. 
  7. Serveer met geroosterde walnoten en kaneel.

Ingrediënten over?

Walnoten over? Gebruik ze in deze lekkere Turkse yoghurtdip met courgette en wortel. 

Dit recept maakten we samen met Emine Taskiran

Emine is docent Voeding aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast kan ze superlekker koken. We zijn dan ook erg blij met haar recepten!Emine Taskiran schrijft recepten voor het Voedingscentrum

Meer recepten van Emine

Mercimek köftesi (linzenballetjes)
Sarma (gevulde wijnbladeren)
Pide (brood)
Kizartma (gegrilde groente)
Balik Ekmek (broodje gegrilde makreel)
Havuclu kabakli meze (yoghurtdip met courgette en wortel)

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 50 gram 50 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept