Bereiding
- Week de wijnbladeren los van elkaar minimaal 15 minuten in warm water.
-
Week de sumak in een scheutje gekookt water.
-
Pel de uien en snijd fijn.
-
Verwarm de olie in de pan en bak de uien op lage stand in 8-10 minuten zacht.
-
Voeg de komijn, zwarte peper en gedroogde munt toe en bak 2 minuten.
-
Was de rijst en de bulgur, voeg het toe aan de gebakken uien en bak 5-6 minuten.
-
Voeg de sumak en het water toe en kook 2 minuten.
-
Leg een wijnblad met de gladde zijde naar beneden op een bord of plank.
-
Verdeel 1 theelepel vulling aan de onderkant van het blad zodat er een sigaarvorm ontstaat.
-
Vouw de buitenkant van het blad naar binnen en rol van onder naar bovenop. Herhaal dit met alle wijnbladeren.
-
Stapel de rolletjes strak op in een pan. Pers de helft van de citroenen uit over de rolletjes. Snijd de overige citroenen en leg er een paar schijfjes citroen op de wijnbladeren.
-
Leg een klein bord op de rolletjes zodat ze op hun plek blijven en voeg kokend water toe totdat het bord onder water staat.
-
Kook 1 uur op laag vuur.
-
Giet de sarma voorzichtig af en haal ze uit de pan.
-
Meng het sap van een halve citroen en wat olijfolie en verdeel dit over de sarma om ze te laten glanzen.
Extra informatie
Dit recept maakten we samen met Emine Taskiran
Emine is docent Voeding aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast kan ze superlekker koken. We zijn dan ook erg blij met haar recepten! Meer recepten van Emine:
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Bulgur:
Probeer eens mercimek köftesi, oftewel Turkse linzenballetjes met bulgur.