Bereiding
- Meng het volkorenmeel, bloem, gist, suiker, zout en het water en kneed het in 5-6 minuten tot een deeg. Voeg eventueel wat water of meel toe, totdat er een niet plakkende deeg ontstaat.
-
Doe het deeg in een kom en dek af met een schone doek.
-
Laat het een uur rijzen op een warme plek totdat het volume verdubbeld is.
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Leg het deeg op het aanrecht en meng de melk, olie en eigeel in een kom.
-
Dip je vingers in het mengsel en druk het deeg plat en rond. Ongeveer 3 cm dik.
-
Maak eerst een rand in het brood door de vorm met je vingers te duwen en maak daarna het raster.
-
Verdeel de rest van het mengsel over het brood en versier de bovenkant met sesam- en nigellazaad.
-
Bak het brood in ongeveer 20 minuten gaar.
Extra informatie
Dit recept maakten we samen met Emine Taskiran
Emine is docent Voeding aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast kan ze superlekker koken. We zijn dan ook erg blij met haar recepten! Meer recepten van Emine:
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.