Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Was de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door en daarna de helften nog een keer. Verwijder met een lepel het zaad. Snijd de repen in blokjes.
-
Snijd de ui heel fijn.
-
Was de koriander en snijd de blaadjes klein.
-
Snijd de ananas in blokjes.
-
Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes. Snijd het stukje peper in smalle reepjes.
-
Meng de komkommer, rode ui, ananas, peper en wat koriander.
-
Maak de salade op smaak met de olijfolie en wat azijn en zet even apart.
-
Pel de andere ui en de knoflook en snijd het klein.
-
Spoel de kidneybonen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
-
Fruit de ui en de knoflook glazig in de hete olie.
-
Bak de rest van de koriander even mee.
-
Voeg de kidneybonen, de ketjap en de tomatenpuree toe. Warm dit goed door.
-
Meng de gare rijst erdoor en laat het geheel heet worden.
-
Serveer de komkommersalade erbij.
Extra informatie
Dit recept maakten we samen met Jurino Ignacio
Jurino Ignacio is een ster in de Antilliaanse keuken. Hij helpt ons aan heerlijke recepten. Meer recepten van Jurino:
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.