Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Arros moro met komkommer-ananassalade (Antilliaanse rijst met bonen)

Dit recept is gemaakt door Jurino Ignacio, die alles weet van de Antilliaanse keuken. Jurino deelt met ons ook zijn wijze lessen: "Ingrediënten zijn maar één deel van een gerecht. Misschien nog belangrijker is de liefde die erin gaat." Dankjewel Jurino!

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 kleine komkommer
  • ½ rode ui
  • 1 bosje koriander
  • 100 gram verse ananas
  • ½ Spaanse peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein blik rode kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Was de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door en daarna de helften nog een keer. Verwijder met een lepel het zaad. Snijd de repen in blokjes. 
  3. Snijd de halve ui heel fijn. 
  4. Was de koriander en snijd de blaadjes klein. 
  5. Snijd de ananas in blokjes. 
  6. Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes. Snijd het stukje peper in smalle reepjes. 
  7. Meng de komkommer, rode ui, ananas, peper en wat koriander.
  8. Maak de salade op smaak met de olijfolie en wat azijn en zet even apart.
  9. Pel de andere ui en de knoflook en snijd het klein. 
  10. Spoel de kidneybonen af in een vergiet en laat ze uitlekken. 
  11. Fruit de ui en de knoflook glazig in de hete olie. 
  12. Bak de rest van de koriander even mee. 
  13. Voeg de kidneybonen, de ketjap en de tomatenpuree toe. Warm dit goed door. 
  14. Meng de gare rijst erdoor en laat het geheel heet worden.
  15. Serveer de komkommersalade erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van ketjap.

Ingrediënten over?

Ananas over?
Ananas is natuurlijk heerlijk om te eten tussendoor. Maar wat denk je van dit lekkere toetje

Dit recept maakten we samen met Jurino

Jurino is een ster in de Antilliaanse keuken. Hij helpt ons aan heerlijke recepten. 

Het Voedingscentrum werkt samen met Jurino aan de lekkerste Antilliaanse recepten

Meer recepten van Jurino:

Arros con pollo
Stoba di karni
Piska na fornu
Stoba di boonchi Wowo Pretu (V)
Sopa di karni
Arepa di pampuna (V)
Caribische pastasalade
Salada di tuna

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Komkommer is deze maand (maart) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 600 kcal 600 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 90 gram 90 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,7 gram 1,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept