Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Arros moro met komkommer-ananassalade (Antilliaanse rijst met bonen)

Arros moro met komkommer-ananassalade (Antilliaanse rijst met bonen)

Dit recept is gemaakt door Jurino Ignacio, die alles weet van de Antilliaanse keuken. Jurino deelt met ons ook zijn wijze lessen: "Ingrediënten zijn maar één deel van een gerecht. Misschien nog belangrijker is de liefde die erin gaat." Dankjewel Jurino!
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 575 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram komkommer
  • ½ rode ui
  • 15 gram koriander
  • 100 gram ananas
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram rode kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Was de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door en daarna de helften nog een keer. Verwijder met een lepel het zaad. Snijd de repen in blokjes.
  3. Snijd de ui heel fijn.
  4. Was de koriander en snijd de blaadjes klein.
  5. Snijd de ananas in blokjes.
  6. Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes. Snijd het stukje peper in smalle reepjes.
  7. Meng de komkommer, rode ui, ananas, peper en wat koriander.
  8. Maak de salade op smaak met de olijfolie en wat azijn en zet even apart.
  9. Pel de andere ui en de knoflook en snijd het klein. 
  10. Spoel de kidneybonen af in een vergiet en laat ze uitlekken. 
  11. Fruit de ui en de knoflook glazig in de hete olie. 
  12. Bak de rest van de koriander even mee. 
  13. Voeg de kidneybonen, de ketjap en de tomatenpuree toe. Warm dit goed door. 
  14. Meng de gare rijst erdoor en laat het geheel heet worden.
  15. Serveer de komkommersalade erbij.

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Jurino

Jurino is een ster in de Antilliaanse keuken. Hij helpt ons aan heerlijke recepten. 

Het Voedingscentrum werkt samen met Jurino aan de lekkerste Antilliaanse recepten

Meer recepten van Jurino:

Arros con pollo
Stoba di karni
Piska na fornu
Stoba di boonchi Wowo Pretu (V)
Sòpi di karni
Arepa di pampuna (V)
Caribische pastasalade
Salada di tuna
Bakbanaan uit de oven (V)

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze 'Kies Ik Gezond?'-app.

Ingrediënten over?

Ananas over?
Ananas is natuurlijk heerlijk om te eten tussendoor. Maar wat denk je van dit lekkere toetje

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 575 kcal
Vet 11 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 92 gram
Waarvan suikers 18 gram
Vezels 16 gram
Eiwit 19 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept