Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

5 tips voor buurtsportcoaches

Genoeg bewegen en gezond eten zijn belangrijk voor de gezondheid. Maar wat is gezonde voeding? Speciaal voor buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen hebben we handige tips en leuke spellen verzameld.

1. Schijf van Vijf als basis

Kinderen die elke dag uit alle 5 vakken van de Schijf van Vijf eten en veel variëren, krijgen het volledige pakket aan voedingsstoffen binnen. Wat staat er in de Schijf van Vijf?

2. Geef het goede voorbeeld

Geef tijdens de activiteiten het goede voorbeeld. Wat jij doet kan veel invloed hebben op het eetgedrag van je leerlingen. Laat bijvoorbeeld zien dat je fruit een lekker tussendoortje vindt en drink tijdens de activiteiten water.

3. Stel eetregels op

Kinderen hebben behoeften aan duidelijke regels. Spreek bijvoorbeeld af dat snoep niet is toegestaan tijdens jouw activiteiten.

4. Maak de gezonde keuze gemakkelijk

Breng kinderen niet in verleiding met ongezonde snacks, maar zorg dat fruit en groente de logische keuze is. Misschien wil de lokale fruitboer wel fruit leveren tijdens activiteiten? Lokale bedrijven zijn vaak wel bereid om een bijdrage te leveren aan de gezondheid van de jeugd door te sponsoren.

5. Werk samen

Samen met andere partijen bereik je nóg meer. Wil je weten wat er allemaal voor professionele samenwerkingspartners zijn waar je een beroep op kunt doen, kijk dan hier in de lijst van samenwerkingspartners (pdf).