Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Naar het kinderdagverblijf

Op het kinderdagverblijf geef je de regie even uit handen. Maar dat betekent niet dat je niets meer te zeggen hebt. Het kinderdagverblijf zal met je overleggen wat ze aan je kind geven. En ook kun je zelf ideeën aandragen: voor leuke traktaties bijvoorbeeld.

Tip 1: Overleg over eten!

Bepaal samen met het kinderdagverblijf wat jouw kind te eten en te drinken krijgt. Het is helemaal niet gek om daar afspraken over te maken. Geef bijvoorbeeld aan dat je wilt dat je kind water krijgt.

Tip 2: Ga in de oudercommissie

Als je meer invloed wilt op wat de kinderen te eten en te drinken krijgen: veel kinderdagverblijven hebben een oudercommissie. Zo’n oudercommissie heeft adviesrecht over veel zaken, zoals het voedingsbeleid. Kijk voor een voorbeeld van een voedingsbeleid op onze speciale pagina voor kinderopvangorganisaties.

Tip 3: Zet gezond trakteren op de kaart

Op een groot kinderdagverblijf kan het elke week wel raak zijn. Weer een jarige, dus een traktatie. Dan is het wel fijn als de traktaties niet te groot en calorierijk zijn. En denk ook eens aan speelgoed. Voor een paar centen heb je een hoop leuks, zoals gummen, feesttoeters, kleine knuffels, stickers, miniboekjes, stempels, krijtjes, en ga zo maar door. Check of de cadeaus geschikt zijn voor kleine kinderen en of ze zich er niet in kunnen verslikken. Kijk of je traktatieafspraken kan maken met andere ouders.

Gratis ideeën voor toptraktaties voor dreumes en peuter

Bekijk hieronder de traktaties. Tip: print ze uit en leg ze neer bij het kinderdagverblijf. Ouders die gezonde traktatie-inspiratie nodig hebben, kunnen dan een traktatie uitzoeken en even meenemen naar huis.