Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Angelique ging aan de slag met een diëtist

Angelique Hendrikx is 31 jaar en heeft al vaker geprobeerd om af te vallen. Dit keer heeft ze een manier te pakken die goed werkt. Ze was een echte emotie-eter. Dat heeft ze nu beter onder controle. Angelique wil graag afvallen, omdat ze beter in haar vel wil zitten. Daarnaast heeft ze een kinderwens. Een gezond gewicht is belangrijk als je zwanger wilt worden voor zowel de moeder als het toekomstige kind. Met de wens om dit keer blijvend een gezond gewicht te bereiken, begon Angelique met afvallen. En met succes, want ze is al zes kilo afgevallen.

“Ik heb al diverse pogingen gedaan in mijn leven, waaronder WeightWatchers. Dat ging op zich best goed, alleen het puntensysteem wat ze hanteren ging me tegenstaan. Ik heb ook een tijdje het ketogeen dieet gevolgd, dat is een streng koolhydraatarm dieet. Maar dat viel me erg zwaar omdat ik al snel de ‘bite’ van een boterham miste. Daarna ben ik met een diëtist aan de slag gegaan en dat past het beste bij me. Alles is laagdrempelig en makkelijk vol te houden met normale voeding die ik lekker vind en bij me past.

Gezondere eetkeuzes en meer bewegen

Toen ik afgelopen zomer begon met een diëtist, kon ik al putten uit eerder opgedane kennis en ervaring als het gaat om gezondere keuzes maken. Op de site van het Voedingscentrum heb ik gezondere recepten gevonden die ik gebruik. Daarnaast wandel ik drie keer per week en doe ik eens per week fanatiek aan sporten in de buitenlucht: bootcamp. Ik merk aan mijn kleren dat ik ben afgevallen.

Volhouden

Helaas blijf ik op het moment even op hetzelfde gewicht hangen. Maar dat gaan we weer doorbreken door vol te blijven houden. Het emotie-eten heb ik onder controle gekregen door vooral afleiding te zoeken. Ik zet bijvoorbeeld een film op, kruip achter de naaimachine om wat te hobbyen of ik wandel een stuk. Als afleiding zoeken niet lukt, dan pak ik een gezonde snack zoals een handje noten of wat plakjes komkommer.

Steun van de omgeving

Mijn partner houdt ontzettend veel rekening met mij, en probeert ook mee te denken. Hij steunt me als het even moeilijk is. Ook mijn moeder houdt er rekening mee als we toevallig bij haar eten. Ze kookt met verse producten en geen pakjes en zakjes. Wat superfijn is en mij echt motiveert.

Goede tip

Soms is het lastig op feestjes of verjaardagen. Met al dat lekkers op tafel is het moeilijk vol te houden. Mijn diëtist gaf me de goede tip om thuis al met mezelf af te spreken wat en hoeveel ik op een feestje mag nemen. Dat deel ik ook met mijn partner en op de terugweg in de auto bespreken we vaak hoe het ging. De ene keer lukt het beter dan de andere, maar elke keer leren we ervan.

Doe wat bij jou past

Blijf vooral bij jezelf en ga goed na wat bij je past. De kunst is een doel te hebben en dat doel klein te houden zodat het makkelijk te behalen is. Als je dat doel hebt behaald, beloon jezelf daarvoor. Bijvoorbeeld als ik vijf kilo ben afgevallen, mag ik een leuk shirtje voor mezelf kopen.”

Ook afvallen?