Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

De stap van...

Bekende en onbekende Nederlanders vertellen hoe zij gezonder zijn gaan eten

Zo vielen Elly, Marijke en Gijs kilo's af...

Al jaren wilde Elly (55) afvallen, maar steeds lukte het niet. Na een gesprek met collega’s ging het roer definitief om. In minder dan een jaar tijd viel ze 18 kilo af. Bekijk de video of lees het uitgebreide verhaal.

Toen Marijke vanuit Drenthe naar Amsterdam verhuisde, kwam ze wat kilo’s aan. Vier jaar geleden paste ze definitief haar eetpatroon aan. Met succes: er ging 12 kilo af. Kijk of lees hoe Marijke dit voor elkaar kreeg.

De bekende radio-dj Gijs Staverman voelde zich niet meer lekker in zijn kleding en besloot af te gaan vallen. Hij verloor 18 kilo door minder te gaan eten. Luister naar zijn verhaal in deze video of lees het interview.

 
 
 
 
 
 

Meer verhalen over afvallen

Diana verloor 50 kilo

Toen Diana (50) hoorde dat ze mogelijk suikerziekte zou hebben schrok ze zich rot. Om gezond ouder te worden moest ze iets aan haar gewicht doen.

Robin zette de knop om

Na een confronterend bezoek aan de huisarts zag Robin (22) in dat hij af moest afvallen. Hij ging gezonder eten en meer bewegen. Zo verloor hij 40 kilo.

Ashley viel kilo's af

Het lukte Ashley (20) steeds niet om blijvend af te vallen. Ze ging aan de slag met de Eetmeter en veranderde haar leefstijl. Het resultaat: er ging 50 kilo af.

Zelf aan de slag

Wil je ook afvallen? Houd eens een tijdje Mijn Eetmeter bij. Vul elke dag in wat je eet en ontdek waar je valkuilen liggen.
 
 

Leven met...

 
 

Samantha kreeg coeliakie

Samantha (28 jaar) kreeg de diagnose coeliakie en ze begon aan een levenslang glutenvrij dieet. Ze voelt zich nu fit en energiek.

Annette had hoog cholesterol

Annette heeft erfelijk last van hoog cholesterol. Toen ze meer medicijnen nodig had besloot ze dat het tijd was voor verandering. Met hulp van een diëtist ging ze aan de slag.

Samira heeft diabetes type 2

Bij Samira werd diabetes type 2 ontdekt. Het zit in haar familie. Ze kreeg medicijnen en moest op haar voeding gaan letten. Nu weet ze door bewust te eten haar bloedsuikerwaarden goed onder controle te houden.