Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gezond en duurzaam eten op school

Aandacht voor gezonde en duurzame voeding op school kan het voedingspatroon van basisschoolkinderen flink verbeteren. Op deze pagina vind je informatie en materialen om aan de slag te gaan met lespakketten, het opstellen van een voedingsbeleid, het organiseren van gezonde schoolmaaltijden en nog veel meer handige tips.

Gezond schoolontbijt

Een gezond ontbijt zorgt voor nieuwe energie aan het begin van de schooldag. Bovendien levert het belangrijke voedingsstoffen voor kinderen in de groei. Waaruit bestaat een goed schoolontbijt?

Gezonde schoollunch

Er is steeds meer belangstelling voor het organiseren van een lunch op school. Lees meer over de voordelen van zo’n gezonde schoollunch én hoe je er zelf mee aan de slag kunt.

Voor middelbare scholen

Wil je tips en inspiratie voor het organiseren van een schoolmaaltijd in het voortgezet onderwijs? Wij hebben alles voor je op een rij gezet.
 
 
 
 
 
 

Lesmaterialen

Als kinderen weten hoe een gezonde maaltijd eruit ziet en waar voedsel vandaan komt, is de kans groter dat ze later gezonde volwassenen worden. Als school kun je daaraan bijdragen door kinderen te leren over gezonde voeding.

Voedingsbeleid

Een voedingsbeleid schept duidelijkheid voor leerlingen, ouders én medewerkers van de school. We geven in 3 stappen handvatten om je eigen voedingsbeleid te maken. Zo kun je samen aan de slag met de gezondere school.

Leermoment

Tijdens eetmomenten op school kun je ook met je leerlingen aan de slag gaan met korte lesactiviteiten. Wij hebben een aantal suggesties op een rijtje gezet.