Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pide (Turks brood)

Pide (Turks brood)

Recept van Emine Taskiran. Emine: "Zelf Turks brood maken is helemaal niet moeilijk. Ik laat het je zien met dit makkelijke recept."

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • ontbijt, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 120 gram volkoren tarwemeel
  • 120 gram bloem
  • 1 eetlepel gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel (bakkers)zout
  • 1 eetlepel halfvolle melk
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eigeel

Bereiding

  1. Meng het volkorenmeel, bloem, gist, suiker, zout en water en kneed het in 5-6 minuten tot een deeg.
  2. Doe het deeg in een kom en dek af met een schone doek. 
  3. Laat het een uur rijzen op een warme plek totdat het volume verdubbeld is. 
  4. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  5. Leg het deeg op het aanrecht en meng de melk, olie en eigeel in een kom. 
  6. Dip je vingers in het mengsel en druk het deeg plat en rond. 
  7. Maak eerst een rand in het brood door de vorm met je vingers te duwen en maak daarna het raster.
  8. Verdeel de rest van het mengsel over het brood en versier de bovenkant met sesam- en nigellazaad. 
  9. Bak het brood in ongeveer 20 minuten gaar.

Extra informatie

Lekker met wat (Turkse) olijven.

Ingrediënten over?

Gebruik het eiwit in een omelet.

Dit recept maakten we samen met Emine Taskiran

Emine is docent Voeding aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast kan ze superlekker koken. We zijn dan ook erg blij met haar recepten!Emine Taskiran schrijft recepten voor het Voedingscentrum

Meer recepten van Emine

Mercimek köftesi (linzenballetjes)
Sarma (gevulde wijnbladeren)
Kizartma (gegrilde groente)
Balik Ekmek (broodje gegrilde makreel)
Incir Uyutmasi (Turkse vijgenpudding)
Havuclu kabakli meze (yoghurtdip met courgette en wortel)

Informatie over dit recept

buiten Schijf van Vijf 1 portie van dit gerecht is een weekkeuze buiten de Schijf van Vijf.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 245 kcal 245 kcal
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 5 gram 5 gram
Eiwit 8 gram 8 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept