Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Caribische pastasalade

Caribische pastasalade

Deze vrolijke salade is ontwikkeld door expert in de Antilliaanse keuken, Jurino Ignacio.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • lunch
  • 430 kcal

Ingrediënten

  • 1 maiskolf
  • 100 gram volkoren penne
  • ½ rode ui
  • 1 rode paprika
  • ½ madame jeanette peper
  • 3 takjes koriander
  • ½ mango
  • ½ limoen
  • 1 eetlepel slasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • gemberpoeder
  • gemalen komijn
  • 120 gram krabvlees (uitlekgewicht, blik)

Bereiding

  1. Verwijder de bladeren van de maiskolf en trek de draden eraf.
  2. Breng de maiskolf in ruim water aan de kook en kook de mais in 12-15 minuten gaar. Maak met een vork een maiskorrel los om te controleren of de mais gaar is.
  3. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Snijd met de botte kant van een mes de maiskorrels van de kolf.
  5. Pel de ui en snijd heel fijn.
  6. Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle reepjes.
  7. Snijd de peper in kleine stukjes.
  8. Was de koriander en snijd de blaadjes klein.
  9. Schil de halve mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  10. Was de halve limoen. Rasp wat van de schil en pers de halve limoen uit.
  11. Maak een dressing van de slasaus, de olijfolie, geraspte limoenschil, limoensap, peper, gemberpoeder en komijn.
  12. Laat de pasta uitlekken. Meng de dressing, de mais, de ui, de paprika, de peper, de koriander en de mango door de pasta.
  13. Verdeel het krabvlees in stukjes en schep ze door de salade.

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Jurino

Jurino is een ster in de Antilliaanse keuken. Hij helpt ons aan heerlijke recepten. 

Het Voedingscentrum werkt samen met Jurino aan de lekkerste Antilliaanse recepten

Meer recepten van Jurino:

Arros con pollo
Stoba di karni
Piska na fornu
Stoba di boonchi Wowo Pretu (V)
Sòpi di karni
Arepa di pampuna (V)
Arros moro met komkommer-ananassalade (V)
Salada di tuna
Bakbanaan uit de oven (V)

Variaties

Vervang de krab door tonijn uit blik en de madame jeanette peper door een rode peper of chilivlokken.

Ingrediënten over?

Rode ui over?
Gebruik het de volgende dag, op een broodje bijvoorbeeld of door Salada di Tuna.  

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Mango heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kreeft. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kreeft met MSC. Europese kreeft is ook goed.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 430 kcal
Vet 11 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 58 gram
Waarvan suikers 22 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 21 gram
Zout
1,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept