Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Teken de Ambitieverklaring

Voor een gezonde toekomst is het belangrijk dat jongeren overal gezonde en duurzame keuzes kunnen maken, ook op school. Samen zetten we stappen richting de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Het is tijd om de normaalste zaak van de wereld waar te maken. Door van de gezonde kantine de gewone kantine te maken.

Hier tekenen jullie voor

Draag bij aan de beweging naar een gezondere toekomst en teken de Ambitieverklaring! Hiermee laten jullie zien dat jullie school zich de komende jaren gaat inzetten voor een gezonde en duurzame schoolkantine op basis van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Jullie vullen zelf de ambitie in: een zilveren, gouden of ideale Schoolkantine Schaal.

De Ambitieverklaring kan worden getekend door maximaal 3 kartrekkers van de Gezonde Schoolkantine. Denk aan de gezonde school coördinator, kantinepersoneel, cateraar, directielid, facilitaire dienst of docenten en leerlingen- of studentenraad. Jullie tekenen per schoollocatie.
Voorbeeld Ambitieverklaring

Wat gebeurt er nadat jullie hebben getekend?

Na het tekenen neemt een Adviseur Eetomgevingen contact met jullie op voor een gratis persoonlijk adviesgesprek. Ook in de tijd daarna zal de adviseur jullie helpen in het proces naar een gezonde en duurzame schoolkantine. Daarnaast ontvangen jullie gratis het collectiebord om zo aan iedereen jullie gezonde beweging te laten zien! Dit bord kunnen jullie ophangen in de kantine.

kantine met collectiebord

En alleen al door het tekenen en publiceren van je Ambitieverklaring verdien je een Opstapje: een tegel voor op je collectiebord. Tot je een Schoolkantine Schaal hebt kun je nóg meer Opstapjes verzamelen. Meer over de Opstapjes.

Jullie voortgang in beeld

Elk jaar dat jullie de ambitie voor een zilveren, gouden of ideale kantine behalen ontvangen jullie een Schoolkantine Schaal voor op het collectiebord. Zo kunnen jullie laten zien dat jullie kantine voldoet aan de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen.