Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Mbo

Het Voedingscentrum helpt je bij het samenstellen van lessen voor mbo-studenten. Hieronder vind je inspiratie en praktische tools om het onderwerp voedsel te gaan gebruiken, binnen bijvoorbeeld het verplichte onderdeel burgerschap.

Gezonde voeding onder de aandacht brengen bij mbo-leerlingen

Lessen burgerschap over voeding

Voor het mbo hebben we 3 themalessen van ieder 2 lesuren ontwikkeld voor het vak vitaal burgerschap. We gaan in op gezond eten, omgaan met verleidingen en duurzaamheid. Het lespakket vormt een geheel, maar het is ook mogelijk om een of meerdere lessen los aan te bieden.

Studenten krijgen in de lessen informatie, tips en tools aangeboden, maar nemen ook hun eigen gedrag onder de loep. Wat eten ze eigenlijk allemaal? Hoe blijven ze verleidingen de baas? En hoe gaan ze bijvoorbeeld om met voedselverspilling?

Lees meer over onze lessen burgerschap mbo over voeding

Wij bieden:

Laat zien dat je gezond bezig bent op school!

Vind je lesgeven over voeding belangrijk en besteed je jaarlijks aandacht aan voedseleducatie? Door onze burgerschapslessen of Weet wat je eet te gebruiken of door aandacht te besteden aan voeding aansluitend op bestaande lesstof bijvoorbeeld? Dat is een gezonde actie die je mag laten zien! Vraag daarvoor gratis het Collectiebord van de Gezonde Schoolkantine en het Opstapjespakket aan. Wij helpen scholen vervolgens graag op weg naar de gezondere schoolkantine en de bijbehorende Schoolkantine Schaal. Lees meer over de Gezonde Schoolkantine.