Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Kan ik 'salami, vleeswaar' nemen tijdens de zwangerschap?

Let op, verhit goed
Sommige vleeswaren zoals chorizo en salami zijn nog deels rauw. Er kunnen ziekmakers zoals Toxoplasma gondii in zitten, deze zijn gevaarlijk voor je baby. Eet dit daarom niet. Als je ze heel goed verhit, bijvoorbeeld in de oven, dan kan het wel. Vleeswaren staan niet in de Schijf van Vijf, eet het daarom niet te veel en niet te vaak.
Dit product kun je na openen 2 dagen bewaren. Dit geldt voor producten waar op het etiket staat 'verpakt onder beschermende atmosfeer'.

Alternatief

Neem andere vleeswaren, bijvoorbeeld magere boterhamworst of schouderham.

Schouderham

Dit kun je veilig eten tijdens de zwangerschap. Bewaar vleeswaren in de koelkast bij 4 graden. Eet het na openen binnen 2 dagen op en altijd binnen de houdbaarheidsdatum. Op de website van het Voedingscentrum lees je meer over hoe je eten veilig kunt bewaren tijdens je zwangerschap. Vleeswaren staan niet in de Schijf van Vijf, eet dit dus niet te veel en niet te vaak.

Nog een product opzoeken

Wat kan ik eten?
Dit product kun je na openen 2 dagen bewaren. Dit geldt voor producten waar op het etiket staat 'verpakt onder beschermende atmosfeer'.

App ZwangerHap

Wil je altijd snel kunnen opzoeken wat je allemaal wel en beter niet kunt eten tijdens je zwangerschap? Download dan de gratis app ZwangerHap van het Voedingscentrum. Naast het opzoeken van producten, kun je daar ook volgen hoe de baby groeit in de buik. Verder kun je in de app veiligheidswaarschuwingen krijgen, bijvoorbeeld als er een bacterie in een product is gevonden.

Download in Play Store
Download in App Store
Lees meer over de app

Meer over zwangerschap?

Lees alles over gezond eten tijdens je zwangerschap.