Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Kan ik 'mozzarella' nemen tijdens de zwangerschap?

Veilig
In Nederland kun je mozzarella veilig eten tijdens de zwangerschap. Ben je in het buitenland? Controleer of de mozzarella gemaakt is van verhitte melk. Kazen die gemaakt zijn van gepasteuriseerde of verhitte melk zijn veilig om te eten. Eet geen mozzarella gemaakt van rauwe melk ('rauwe melk' of 'au lait cru' op de verpakking). Er kunnen schadelijke bacteriën in zitten, zoals listeria. Calcium is tijdens de zwangerschap belangrijk voor de botopbouw van je baby. De belangrijkste bronnen van calcium zijn zuivel en kaas. Kies voor je gezondheid voor de magere of halfvolle zuivelvarianten, en bijvoorbeeld 10, 20 of 30+ kaas, dat staat in de Schijf van Vijf. Eet/drink je niet elke dag 3-4 porties zuivel (halve liter) en 40 gram kaas? Lees dan op de site van het Voedingscentrum hoe je voldoende calcium binnenkrijgt.

Nog een product opzoeken

Wat kan ik eten?
Dit product kun je na openen 2 dagen bewaren. Dit geldt voor producten waar op het etiket staat 'verpakt onder beschermende atmosfeer'.

App ZwangerHap

Wil je altijd snel kunnen opzoeken wat je allemaal wel en beter niet kunt eten tijdens je zwangerschap? Download dan de gratis app ZwangerHap van het Voedingscentrum. Naast het opzoeken van producten, kun je daar ook volgen hoe de baby groeit in de buik. Verder kun je in de app veiligheidswaarschuwingen krijgen, bijvoorbeeld als er een bacterie in een product is gevonden.

Download in Play Store
Download in App Store
Lees meer over de app

Meer over zwangerschap?

Lees alles over gezond eten tijdens je zwangerschap.