Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Borstvoedingsverhalen: Sarita en Floris

Sarita (32) is docent. Ze geeft haar zoontje Floris (3 maanden) borstvoeding. Ze heeft ook een dochter Mirte (3).

Sarita wilde haar zoontje graag weer borstvoeding geven, net als haar dochter. "Het fijnste aan borstvoeding vind ik het hechte contact met je baby. Bovendien is het de beste voeding die je je kind kunt geven, als het lukt."


Hulp van lactatiekundige

"De eerste voeding van Floris ging prima. Hij kroop zelf naar mijn borst en hapte perfect aan. Toch heb ik na 4 weken de hulp ingeschakeld van een lactatiekundige. Ik merkte dat mijn linkerborst minder melk aanmaakte, omdat Floris steeds onrustig was en niet lekker lag als hij aan die kant dronk. Ook deed die borst pijn."

Aanlegtechnieken

"De lactatiekundige leerde me goede aanlegtechnieken gebruiken. En ze leerde me hoe ik het voedingskussen kon gebruiken voor fijne houdingen. Een goede houding die fijn is voor zowel mij als Floris, heeft echt veel invloed. Hij drinkt dan beter en ik ben meer ontspannen. Het voeden gaat sindsdien als een speer."

Rust

"Het belangrijkste dat ik over borstvoeding heb geleerd is dat het om rust draait. Je moet zelf relaxed zijn om borstvoeding te geven. In het begin kwamen er maar een paar druppels uit. Dat is normaal. Hoe meer ontspannen je bent, hoe meer je aanmaakt. Het is een illusie dat het meteen perfect moet gaan en er liters uitkomen. Alles heeft tijd nodig."