Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Worden of werden jullie vroeger gesponsord door de voedingsmiddelenindustrie?

Nee, het Voedingscentrum wordt voor 100% gefinancierd door de Rijksoverheid. Dat doet het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Zij geven subsidie om consumenten en professionals voor te lichten over een gezond, veilig en meer duurzaam voedingspatroon.

Samenwerken

We nemen geen geld aan van externe bedrijven. Wel werken we onder strikte voorwaarden samen met bedrijven. Een samenwerking moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat onze voorlichting beter wordt verspreid of bij nieuwe doelgroepen terecht komt.
Voorbeelden zijn het verspreiden van folders over gezond eten of het Eetmaatje via supermarkten. Onze voorwaarden zijn vastgelegd in de gedragscode. Partijen waarmee we nu samenwerken, vind je op onze website ‘Samenwerken'.

Leerstoelenfonds

Het Voedingscentrum vindt het belangrijk dat er in Nederland wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar voeding. Daarom beheerde het Voedingscentrum tot 2011 een Leerstoelen- en Wetenschapsfonds.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.