Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Wat zijn ‘gezonde’ tussendoortjes voor mijn kind?

Gratis online magazine GezondGroeien

Met de pot mee-eten, de peuterpuberteit, de lust-ik-niet-fase, wel of geen snoep. Lees meer over deze onderwerpen in ons online magazine. Met tips van experts, verhalen van andere ouders en recepten voor het hele gezin. Zo zorg je dat jouw dreumes of peuter later groot en sterk wordt.

Verantwoorde tussendoortjes zijn producten met weinig calorieën en veel goede voedingsstoffen, uit de Schijf van Vijf bijvoorbeeld. Geef je vaak groente of fruit tussendoor, dan ben je slim bezig. 

Groente en fruit zijn gezonde tussendoortjes voor je kindHoeveel je kind tussendoor kan eten, hangt af van zijn leeftijd en geslacht.

Lees meer over tussendoortjes voor je dreumes of peuter
Lees meer over tussendoortjes voor je kind van 4 tot 13
Lees meer over tussendoortjes voor je puber

'Gezonde' tussendoortjes?

De term tussendoortje wordt veel in reclames gebruikt. Het doet denken dat het een makkelijke en onschuldige snack is. 'Het kan altijd tussendoor', wordt dan gezegd. Dat terwijl het vaak niet meer is dan een koekje in een gezond uitziende wikkel of verpakking. Een mueslireep bijvoorbeeld is al snel 100 calorieën.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.