Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Verrukkelijke vegaburgers

Een burger zelf maken is helemaal niet moeilijk én smaakt het allerbeste. Ga voor de variatie eens voor een vegetarische variant. Dat is niet alleen heel lekker, maar ook goed voor het milieu én vaak goedkoper.

vegatarische burgers

Makkelijke recepten voor vegaburgers

Hieronder hebben we een aantal heerlijke burgerrecepten voor je verzameld. Maak je burger van bruine bonen, kidneybonen, kikkererwten, rode biet of noten. Samen met een broodje, salade, couscous of aardappels zet je een topmaaltijd op tafel.

Wie weet is deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/kikkererwtenburgers-met-tzatziki-en-rauwkost.aspx?q=kikkererwt">kikkererwtenburger met tzatziki en rauwkost</a> jouw nieuwe favoriet. Zelfgemaakt het allerlekkerst! Deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/pittige-bonenburgers-op-een-broodje.aspx?q=burger">pittige bonenburger</a> zet je in vuur en vlam. Met de komkommersalade houd je het lekker fris. Deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/notenburgers.aspx">burger</a> maak je van ongezouten noten, 100% pindakaas en bosui. Heerlijk met aardappelpuree en gegrilde courgette. Wat een plaatje zijn deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/rode-bietenburgers-met-andijviesalade.aspx">rode bietenburgers</a>! En ze smaken minstens net zo lekker als ze eruit zien. Laat je verrassen door deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/tofuburger-met-koriandersaus.aspx">tofuburger met koriandersaus</a>! Met gekookte aardappelen en een tomatensalade is een AVG'tje met een twist. Probeer deze zelfgemaakte <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/vega-burger-met-friet.aspx">vegaburger met verse ovenfrietjes</a>. In de <a href="https://youtu.be/Swk4sLAoD2Y">receptvideo</a> zie je hoe je hem stap voor stap maakt. Deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/linzenburger-met-pikante-wortelsalade.aspx">burgers</a> maak je van rode linzen. Op een volkoren pitabroodje met wat pittige wortelsalade een heerlijke maaltijd.

Gezonde kant-en-klare vegaburgers

In de supermarkt vind je allerlei kant-en-klare vegaburgers en andere vleesvervangers. Een aantal van deze varianten past in de Schijf van Vijf, maar niet allemaal. In een goede kant-en-klare vleesvervanger zit voldoende eiwit, ijzer en vitamine B1 en/of vitamine B12. Ook bevat deze niet te veel verzadigd vet, zout en suiker. Bekijk de exacte criteria voor een goede kant-en-klare vleesvervanger.

Of gebruik de gratis 'Kies Ik Gezond?'-app om vleesvervangers met elkaar te vergelijken. Zie eenvoudig welke in de Schijf van Vijf past.

Elke week lekkere recepten in je mailbox?

Vegetarische favorieten

Wekelijkse inspiratie voor iedereen die minder of geen vlees wil eten.

Bekijk een voorbeeld