Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Frisse tonen van sinaasappel (bekijk ook de video)
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Verrukkelijke vegaburgers

Een smakelijke burger heeft niet altijd vlees nodig. De vegetarische burgers die je op deze pagina kunt vinden zijn daarvan het bewijs. Gemaakt van bruine of zwarte bonen, kidneybonen, kikkererwten of linzen: stuk voor stuk burgers om van te smullen.

Een vegetarische burger zelf maken is helemaal niet moeilijk én smaakt het allerbeste. Samen met een broodje, salade, couscous of aardappels zet je een gezonde vegetarische maaltijd op tafel.

Zelf ontdekken hoe lekker een burger zonder vlees kan zijn? Probeer dan een van de verrukkelijke vegaburgers hieronder.

1. Pittige bonenburgers op een broodje

Deze burger zet je in vuur en vlam. Met de komkommersalade houd je het fris.

2. Kikkererwtenburgers met tzatziki en rauwkost

Wie weet is deze vegetarische burger met een Grieks sausje jouw nieuwe favoriet.

3. Zwarte bonenburger met maïssalade

Met dit kleurrijke broodje vegaburger wordt het een feest aan tafel.

4. Kikkererwtenburger met munt, wortelsalade en couscous

Geniet van deze smeuïge burgers vol smaak.

5. Bonenburgers met muntdip en geroerbakte spinazie

De havermout door deze vegetarische burgers geeft het een krokant laagje.

6. Linzenburger met pikante wortelsalade

Maak je burger ook eens van linzen. Ze zijn om op te vreten!

7. Bonenburgers met rode uienchutney

Laat je verrassen door dit gerecht met hartig en zoete smaken.

8. Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli

Deze burgers van kikkererwten maak je met rode peper zo pittig als je zelf wilt.

9. Bonenburgers

Voor wie weinig tijd heeft: deze bonenburgers staan binnen een kwartier op tafel.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.