Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Groente als maaltijdbasis
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Geef voedselinfecties geen kans

Volg de 5x veilig tips Elke dag lopen 2.000 Nederlanders een voedselinfectie op. Slechte hygiëne is meestal de oorzaak. Door veilig om te gaan met je eten, voorkom je dat je ziek wordt. Hoe je dat doet? Let goed op bij het kopen, wassen, scheiden, koelen en verhitten van voedsel. Alle 5 stappen op een rij

Kopen

Koop gekoelde producten als laatste

Koelen

Zet je koelkast op 4 graden

Wassen

Verschoon elke dag je vaatdoekje

Groei van bacteriën

Hoe snel groeien ze?

Scheiden

Snijd vlees op een aparte snijplank

Tips en materialen

Boeken, folders en achtergrondinfo over veilig eten

Verhitten

Schep eten om in de magnetron

Waarom deze campagne

Waarom "Ziekmakers zie je niet?"

Vraag en antwoord

Alle vragen die je altijd al eens wilde stellen over voedselveiligheid