Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bietjesbowl met pecannoten en couscous

Een schaal vol met vegetarisch lekkers.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 75 gram volkoren couscous
  • 500 gram gare rode bietjes
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ras el hanout
  • 100 gram gare sojaboontjes (edamame, blik of koelvers)
  • 50 gram pecannoten, ongezouten
  • 2 eetlepels hummus zonder zout

Bereiding

  1. Breng 100 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  2. Strooi de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
  3. Maak de bietjes schoon en schaaf ze in dunne plakjes.
  4. Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
  5. Maak de couscous op smaak met limoenrasp, limoensap, 1 eetlepel olijfolie en wat ras el hanout. Laat afkoelen.
  6. Maak de bietjes op smaak met wat limoensap en de rest van de olijfolie.
  7. Spoel de sojaboontjes in een vergiet af en laat ze uitlekken.
  8. Verdeel de couscous over 2 kommen. Schik er de bietjes, de sojaboontjes en de pecannoten op. Schep er een lepel hummus op.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van bouillon het etiket.

Ingrediënten over?

Hummus:
Bewaar hummus afgedekt 5 - 10 dagen in de koelkast. Zelfgemaakte hummus is nog maximaal 3 dagen houdbaar.
Gebruik de rest van de hummus op deze verrassende broodjes.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 675 kcal 675 kcal
Vet 40 gram 40 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept