Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

5 handige hulpjes om jouw voornemen wél te laten slagen

Heb jij een voornemen voor het nieuwe jaar? Wij als Voedingscentrum wensen voor jou dat je de lat niet te hoog legt voor jezelf. Dat je er ook wat plezierigs van maakt. En dat je altijd aardig blijft voor jezelf. We hopen dat deze 5 handige hulpjes hierbij van pas komen. Heel veel succes!

1. Gezonder eten of afvallen met dit eetdagboek

Mijn Eetmeter is een eetdagboek dat jou helpt inzicht te krijgen in wat je eet. Met alle informatie en tips die je in de app krijgt, kun je zelf kiezen hoe jij stap voor stap gezonder of duurzamer wil eten. In Mijn Eetmeter vind je ook Mijn nieuwe balans. Als jij wil afvallen is dit een perfect maatje. Download Mijn Eetmeter in: Google Play of App store.

2. Makkelijk gezonder kiezen met de app 'Kies Ik Gezond?'

Scan je product met de 'Kies Ik Gezond?'-app en zie gelijk of het in de Schijf van Vijf staat. Staat het er niet in? We geven altijd tips hoe je gezonder kan kiezen. Maar óók met goede voornemens geldt: af en toe genieten van iets wat niet in de Schijf van Vijf staat kan natuurlijk prima. Download 'Kies Ik Gezond?' in: Google Play of App Store.

3. Elke week recepten die duurzaam en gezond eten makkelijker maken

We sturen elke week 2 verschillende receptnieuwsbrieven: het voor meer dan honderdduizend mensen welbekende Menu van de Week en de nieuwere Vegetarische favorieten. Wil jij er ook van proeven? Bekijk ze en meld je aan!

4. Verspilling voorkomen met de Bewaarwijzer

Is jouw voornemen om minder te verspillen? Goed bewaren is daarbij onmisbaar. Om je daarbij te helpen hebben wij voor jou deze online Bewaarwijzer.

5. Minder verleiding thuis met deze check

Maak je huis helemaal klaar voor jouw goede voornemen. Met deze check doorloop je digitaal een huis. Je komt 23 vragen tegen. Hoe vaker je kunt zeggen 'Dat klopt', hoe gezonder je huis. Wat kun jij nog doen om het jezelf makkelijker te maken? Doe de huischeck.