Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Alles over gezond eten voor je puber

Als je kind op de middelbare school of mbo zit, speel je als ouder een belangrijke rol in de keuzes van je kind. De pagina's op deze site geven je tips over gezond eten en over het maken van afspraken met je puber.
Gezond eten en een gezond gewicht voor je opgroeiende tiener: daar kun je zelf thuis van alles aan doen. Zoals gezonde maaltijden serveren en het goede voorbeeld geven. Omdat je kind steeds zelfstandiger wordt, is het ook belangrijk dat jullie met elkaar praten over gezonde voedselkeuzes en dat jullie daarover afspraken maken

Als je zelf je best doet, wil je natuurlijk niet dat je kind op straat en op school alsnog verleid wordt om allerlei ongezonde snacks te kopen. Hoe kan je tiener omgaan met verleidingen? En heeft de school al een gezonde schoolkantine

Wat vind je puber zelf?

Bijna de helft van de jongeren vindt dat hun ouders een belangrijke rol spelen in het sturen van hun eetgedrag. Bekijk hoe je puber denkt over gezond eten.
Eetwissel maken?
Met een Eetwissel maak je vandaag al een kleine stap binnen wat je nu al eet. Bij elke wissel zorg je beter voor jezelf en het milieu.