Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Ben je een professional in de kinderopvang? Op deze pagina vind je informatie en tools zoals een blauwdruk voor een voedingsbeleid, inspiratie voor gezond broodbeleg en leuke kookactiviteiten. Hiermee kun je binnen jouw organisatie een gezonde leefstijl stimuleren bij kinderen.
Afbeelding bij teaser 'Naar een voedingsbeleid'

Naar een voedingsbeleid

De kinderopvang speelt een belangrijke rol bij het stimuleren van een gezonde leefstijl. De basis voor een gezonde kinderopvang is een voedingsbeleid. Wij geven hiervoor handvatten.
Afbeelding bij teaser 'Wat geef je wel en niet?'

Wat geef je wel en niet?

Wat kun je geven op brood, als drinken en tussendoor aan de kinderen in jouw organisatie? De antwoorden vind je op deze pagina.
Afbeelding bij teaser 'Inspiratie voor broodbeleg'

Inspiratie voor broodbeleg

Gezond broodbeleg maak je vooral met producten uit de Schijf van Vijf. Zoals met fruit en groente. We geven belegtips voor op de boterham en cracker.
 
 

Pedagogische ondersteuning

Afbeelding bij teaser 'Coach Gezonde Kinderopvang'

Coach Gezonde Kinderopvang

Meld je aan om coach Gezonde Kinderopvang te worden. Als coach ben je hét aanspreekpunt voor gezonde leefstijl binnen de organisatie en school je collega’s.
Afbeelding bij teaser 'Het goede voorbeeld geven'

Het goede voorbeeld geven

Als pedagogisch professional ben jij het grote voorbeeld van kinderen. Ze kopiëren jouw gedrag ook op het gebied van eten. Geef het gezonde voorbeeld en ze zullen je daarin volgen.
Afbeelding bij teaser 'Hulp bij eetopvoeding'

Hulp bij eetopvoeding

Eten gaat beter en makkelijker als je vaste regels hebt voor de eetmomenten in jouw kinderopvangorganisatie. Op deze pagina vind je tips voor het inrichten van eetmomenten.
 
 

Ouders betrekken bij gezonde voeding

Afbeelding bij teaser 'Teksten voor nieuwsbrief'

Teksten voor nieuwsbrief

Met onze voorbeeldteksten prikkel je ouders over het onderwerp voeding. Gebruik de teksten over bijvoorbeeld traktaties voor jullie nieuwsbrief, website of social media.
Afbeelding bij teaser 'Organiseer een workshop'

Organiseer een workshop

‘Smakelijke eters’ is een korte en praktische workshop voor ouders van kinderen in de leeftijd van 4 maanden tot 4 jaar. Coaches Gezonde Kinderopvang kunnen de workshop geven.
Afbeelding bij teaser 'Naar het kinderdagverblijf'

Naar het kinderdagverblijf

Bekijk de pagina 'Naar het kinderdagverblijf' voor ouders of wijs nieuwe ouders op deze informatie. Zo weet iedereen wat de mogelijkheden zijn.
 
 

Kook- en smaakactiviteiten met kinderen

Afbeelding bij teaser 'Koken met kinderen'

Koken met kinderen

Samen koken met kinderen op de kinderdagopvang kan voor kinderen een onvergetelijke ervaring zijn. Zo ontzettend leuk en leerzaam om bijvoorbeeld je eigen ei te pellen voor de lunch of je eigen groente en fruit te wassen.
Afbeelding bij teaser 'Doe het smaakspel'

Doe het smaakspel

Smaakspel is speciaal bedoeld voor de kinderopvang. Het spel bestaat uit kaarten met afbeeldingen van bijvoorbeeld levensmiddelen, dieren en planten. Het is leuk voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar.