Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gezond en duurzaam op de basisschool

Aandacht voor gezonde en duurzame voeding op school kan het voedingspatroon van basisschoolkinderen flink verbeteren. Op deze pagina vind je informatie en materialen om aan de slag te gaan met lespakketten, het opstellen van een voedingsbeleid, het organiseren van gezonde schoolmaaltijden en nog veel meer handige tips.
 
 

Stap voor stap naar een gezondere basisschool met:

Afbeelding bij teaser 'Een voedingsbeleid'

Een voedingsbeleid

Een voedingsbeleid schept duidelijkheid voor leerlingen, ouders én medewerkers van de school. We geven handvatten om je eigen voedingsbeleid te maken.
Afbeelding bij teaser 'Gezonde broodtrommels'

Gezonde broodtrommels

Wil je ouders inspiratie meegeven voor gezonde broodtrommels en creatieve ideeën voor de pauzehap? Op deze pagina vind je voorbeelden die je kunt delen met ouders.
Afbeelding bij teaser 'Voedseleducatie'

Voedseleducatie

Als kinderen weten hoe een gezonde maaltijd eruit ziet en waar voedsel vandaan komt, is de kans groter dat ze later gezonde volwassenen worden.
 
 
 
 

Aan de slag met schoolmaaltijden aanbieden

Afbeelding bij teaser 'Waarom schoolmaaltijden?'

Waarom schoolmaaltijden?

De laatste jaren is er steeds meer belangstelling voor het verstrekken van schoolmaaltijden. Op deze pagina lees je meer over de voordelen ervan.
Afbeelding bij teaser 'Richtlijnen en tools'

Richtlijnen en tools

Een gezonde schoolmaaltijd levert energie en voedingsstoffen die het lichaam van een kind nodig heeft. Maar waaraan voldoet een gezond schoolmaaltijd?
Afbeelding bij teaser 'Organisatie en financiering'

Organisatie en financiering

Wil je een schoolmaaltijd aanbieden op jouw school of overweeg je dit te doen? Op deze pagina lees je alles over hoe je dat kunt doen.
 
 

Tijdens schoolmaaltijden extra aandacht voor:

Afbeelding bij teaser 'Voedselveiligheid'

Voedselveiligheid

Hoelang kun je iets bewaren en hoe voorkom je dat kinderen broodmessen aflikken? Als je als school een ontbijt of lunch verstrekt is het belangrijk om rekening te houden met hygiëne.
Afbeelding bij teaser 'Duurzaamheid op school'

Duurzaamheid op school

Steeds meer scholen letten op duurzaamheid. Rekening houden met duurzame voedselkeuzes en voedselverspilling voorkomen helpt de milieu-impact van ons eten te verkleinen.