Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Witte bonenschotel

Koolrabi of meiraap is de echte smaakmaker in dit bonengerecht.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koolrabi of meiraapje
  • 1 dunne winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 groot blik of pot witte bonen
  • 4 takjes peterselie
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Schil de koolrabi dun en snijd het in blokjes.
  3. Maak de wortel schoon en snijd hem in plakjes.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
  5. Voeg de blokjes koolrabi en de plakjes wortel toe met de tomatenblokjes en de Provençaalse kruiden en stoof het geheel 5 minuten.
  6. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  7. Schep de witte bonen door de groente en warm het gerecht goed door.
  8. Was de peterselie en knip het kruid klein. Meng de peterselie door de bonen. Geef er het brood bij.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Koolrabi heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 530 kcal 530 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 30 gram 30 gram
Zout
1,7 gram 1,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept