Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Uientaart met ansjovis

Uientaart met ansjovis

Gebruik kwark in je deeg en je hartige taart steelt de show.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 660 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 600 gram uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • peper
  • 175 gram volkorenmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 150 gram magere kwark
  • margarine
  • 5 ansjovis (koeling)
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen.
  2. Pel de knoflook en snijd klein.
  3. Fruit de uien en de knoflook in de olie op klein vuur zacht.
  4. Voeg 2 theelepels Provençaalse kruiden en wat peper toe.
  5. Warm de oven voor op 175 °C.
  6. Meng het meel met het bakpoeder.
  7. Kneed in de keukenmachine of met de hand het met de kwark en wat Provençaalse kruiden tot een soepel deeg. Voeg eventueel nog een beetje water toe.
  8. Druk ¾ van het deeg in een ingevette ronde vorm en schep het uienmengsel erop.
  9. Verdeel de ansjovisfilets erover. Strooi de pijnboompitten erover.
  10. Rol de rest van het deeg uit, snijd in repen en leg de deegrepen op de uien.
  11. Bak de taart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.

Variaties

De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen hoe je dat doet.

Ingrediënten over?

Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt nog 5-7 dagen in de koelkast.
Kwark is ook heerlijk op brood met fruit of verse kruiden zoals bij deze lekkere makreelbroodjes.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Ui is deze maand klimaatvriendelijk in Nederland verbouwd.
Kies bij voorkeur voor zuivelproducten met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor magere vis met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 660 kcal
Vet 24 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 76 gram
Waarvan suikers 17 gram
Vezels 17 gram
Eiwit 26 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.