Bereiding
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
-
Pel de knoflook en snijd klein.
-
Fruit de uien en de knoflook in de olie op klein vuur zacht.
-
Voeg 2 theelepels Provençaalse kruiden en wat peper toe.
-
Warm de oven voor op 175 °C.
-
Meng het meel met het bakpoeder.
-
Kneed in de keukenmachine of met de hand het met de kwark en wat Provençaalse kruiden tot een soepel deeg. Voeg eventueel nog een beetje water toe.
-
Druk ¾ van het deeg in een ingevette ronde vorm en schep het uienmengsel erop.
-
Verdeel de ansjovisfilets erover. Strooi de pijnboompitten erover.
-
Rol de rest van het deeg uit, snijd in repen en leg de deegrepen op de uien.
-
Bak de taart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.