Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Uienconfiture met maanzaadstengels

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 300 gram rode uien
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 1-2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 bruine pistoletjes of ½ klein bruin stokbrood
  • 1 eetlepel maanzaad

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
  2. Fruit de uien met wat peper en de komijn in 1 eetlepel olie in 30 minuten zacht en lichtbruin.
  3. Voeg de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe en laat dit sudderen tot het vocht verdampt is.
  4. Was de rozijnen.
  5. Roer de rozijnen door de uien en laat ze in enkele minuten wat vocht opnemen. Laat de massa afkoelen.
  6. Snijd de pistoletjes in de lengte in 6 repen.
  7. Bestrijk het brood met de rest van de olie.
  8. Bak de repen brood in een pan met een antiaanbaklaag in 5 minuten krokant en lichtbruin. Strooi het maanzaad er over.
  9. Leg op 4 bordjes de maanzaadstengels en schep er wat van de uienconfiture bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht knapperige rol met linzen, abrikozen en hazelnoten, wortel-gembersaus en broccoli.

Ingrediënten over?

Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode ui is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 195 kcal 195 kcal
Vet 9 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 4 gram 4 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept