Bereiding
- Was de sinaasappel en pers het uit.
-
Steek de kruidnagels in de uitgeperste sinaasappel.
- Was en schil de stoofperen, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
-
Breng de peertjes met het water, het sinaasappelsap, het stuk sinaasappel en het kaneelstokje aan de kook. Laat de peren 15 minuten zacht koken.
- Zet de temperatuur laag en stoof de peren met de deksel op de pan in 1 ½ uur gaar. Of doe de warme pan met deksel erop direct in een dekbed of slaapzak om warm te houden en laat de peren in 3 uur gaar worden.
-
Laat de peertjes afkoelen.
-
Hak de walnoten klein.
-
Bak de havermout met de walnoten en wat koekkruiden in de hete olie krokant.
-
Snijd de stoofpeertjes in reepjes.
-
Schep wat peertjes in glazen en schenk de helft van de yoghurt erover. Leg de rest van de peertjes erop, schenk daarop de rest van de yoghurt en top af met het gebakken notenmengsel.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.