Materialen
Tajine (een pan met dikke bodem kan eventueel ook)
Bereiding
- Pel de uien en snijd ze in stukjes.
-
Was twee tomaten en snijd ze in parten.
-
Was de citroen en snijd er 4 plakken vanaf.
-
Was de peterselie en snijd het fijn. Houd de helft apart.
-
Maak in de tajine een bedje van ui en tomaat.
-
Leg de kabeljauwfilets erop en pers het teentje knoflook erboven uit.
-
Meng twee eetlepels olie met de ras en hanout kruiden en verdeel het over de vis.
-
Voeg de helft van de peterselie, de schijfjes citroen en een takje rozemarijn toe.
-
Laat de vis in een half uur op laag vuur gaar worden.
-
Was de tomaten en de komkommer en snijd ze in blokjes.
-
Pel de rode ui en snijd hem in stukjes.
-
Meng alle groente door elkaar.
-
Voeg de rest van de peterselie, twee eetlepels olijfolie, de azijn en het sap van een halve citroen toe.
-
Serveer de tajine met de salade en volkoren (Marokkaans) brood.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Bakbanaan: een rijpe bakbanaan is mooi geel van kleur en mag wat zwarte plekken bevatten. Als hij nog helemaal groen is, laat hem dan een flinke tijd rijpen. Een zwarte banaan is meer geschikt om te bakken.
Ingrediënten over?
Rozemarijn:
Verse kruiden bewaar je in de koelkast, daar zijn ze nog een paar dagen houdbaar. Wikkel ze in een vochtig keukenpapiertje of in een vochtige theedoek.
Recept van de Healthy Sisters
Najima en Rachida en vormen het duo Healthy Sisters. Zij helpen ons aan wat heerlijke recepten! Probeer vooral ook hun
couscous met courgette en pompoen.