Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tabouleh met groente en ei

Vermoed wordt dat deze bijzondere salade met onder andere bulgur en groente oorspronkelijk uit Libanon komt.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram bulgur
  • 4 eieren
  • 2 bosuitjes
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje koriander
  • ½ komkommer
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 groene paprika
  • bladen ijsbergsla
  • ½ citroen
  • ras el hanout of paprikapoeder

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de bulgur tot het gaat geuren. Voeg zoveel water toe dat er 1 cm boven de bulgur staat. Kook de bulgur in 10-15 minuten gaar.
  2. Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Was de peterselie en de koriander en snijd de kruiden klein.
  5. Was de halve komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder met een lepeltje het zachte deel met zaad en snijd de helften in smalle boogjes.
  6. Maak de tomaatjes en de paprika schoon. Snijd de tomaatjes in tweeën of vieren en de paprika in blokjes.
  7. Was de slabladen. Rol een paar op en snijd ze in smalle reepjes.
  8. Roer de bulgur met een vork los en laat afkoelen. Meng de groente en de kruiden door de bulgur.
  9. Was de halve citroen en rasp wat van de schil.
  10. Maak de salade op smaak met geraspte citroenschil, citroensap en wat ras el hanout.
  11. Leg de rest van de slabladen op een schaal en schep de salade erop.
  12. Pel de eieren en snijd ze in parten. Geef ze bij de tabouleh.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Ijsbergsla is deze maand (september) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 555 kcal 555 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept