Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spinaziesalade met croutons

Hou je van een gerecht met spinazie? Dan moet je zeker deze salade eens proberen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 ei
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 2 ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 bosuitje
  • ½ perssinaasappel
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 (oude) volkoren of bruine boterham
  • 200 gram spinazie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Kook het ei hard en laat het afkoelen.
  3. Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water en laat ze afkoelen.
  4. Bestrooi de karbonades met peper en bak ze in de hete margarine in 12-15 minuten gaar en bruin.
  5. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
  6. Halveer het ei en neem de dooier er uit. Hak het eiwit fijn. Wrijf de dooier door een zeef.
  7. Pers de halve sinaasappel uit.
  8. Maak van de eierdooier met het sinaasappelsap, de mosterd, de olie en wat peper een sausje.
  9. Verwijder van de knoflook het vliesje en wrijf hiermee het brood in. Snijd het brood in blokjes. Bak de broodblokjes in een droge koekenpan met een antiaanbaklaag lichtbruin.
  10. Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes.
  11. Doe de spinazie en de doperwtjes in een slaschaal en schenk het sausje er over.
  12. Strooi de uienringetjes, het gehakte eiwit en de croutons over de spinazie.

Ingrediënten over?

Spinazie:
Eet spinazie het liefst op de dag van aankoop of bewaar de groente maximaal 2 dagen in de koelkast, in een plastic zak met gaatjes.
Gebruik de overige spinazie voor een lekkere mozzarella tosti

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 650 kcal 650 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept