Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Mosterd

Mosterd

  • 30 personen
  • 30+ minuten
  • lunch

Ingrediënten

  • 150 gram mosterdzaad
  • 100 ml water
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel geelwortel (kurkuma)
  • ½ theelepel zwarte peper

Materialen

1 pot met eventueel een deksel (inhoud ca. 400 ml)

Bereiding

  1. Was de pot en eventuele deksel af en spoel na met schoon, heet water. Laat de pot en deksel omgekeerd op een schone theedoek uitlekken.

  2. Meng het mosterdzaad met het water, de azijn en de suiker en laat het mengsel 12 uur weken.
  3. Pureer het mosterdmengsel met de kurkuma en peper met een staafmixer tot een gladde mosterd.
  4. Doe de mosterd in de schone pot en sluit af met een deksel of plastic folie. Laat de mosterd minimaal 3 dagen in de koelkast op smaak komen.
  5.  

Extra informatie

Bewaar de mosterd in de gesloten pot in de koelkast. Gebruik steeds een schone lepel om mosterd uit de pot te scheppen. Goed afgesloten kan de mosterd wel enkele weken bewaard blijven in de koelkast. Kijk, ruik, proef. De mosterd is niet meer goed als het ranzig is, anders ruikt of smaakt of is verkleurd.

Informatie over dit recept

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 25 kcal 25 kcal
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 2 gram 2 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept