Bereiding
- Was de wortels, snijd ze in stukjes en kook ze in 10 minuten gaar.
-
Warm de oven voor op 190 °C.
-
Meng het tarwemeel met het bakpoeder, baksoda, speculaaskruiden en suiker in een kom.
-
Voeg het vanille extract, zonnebloemolie en plantdrink toe.
-
Laat de gekookte wortels koud worden onder de kraan en pureer ze met een staafmixer of keukenmachine.
-
Voeg de wortelpuree toe aan het beslag en meng goed.
-
Vet een cakevorm in met wat olie en giet het beslag in de vorm.
-
Bak de cake in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar en lichtbruin.
-
Maak in de tussentijd de marsepein van amandelen en abrikozen.
-
Maal de amandelen fijn met een keukenmachine. Doe dit door de machine steeds even aan en dan weer uit te doen. Dit voorkomt dat er olie uit de amandelen komt en er pasta ontstaat. Het resultaat moet als poeder zijn.
-
Voeg daarna de abrikozen toe en pureer ze.
-
Vorm peentjes van de marsepein of dobbelstenen waar een strik omheen kan als kadootje.
-
Serveer de cake met de marsepein-figuurtjes.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.