Materialen
Keukenmachine/staafmixer, cakevorm (1 liter), bakpapier
Bereiding
- Boen de sinaasappel schoon. Snijd de sinaasappel in stukken en verwijder eventuele pitten. Hak de sinaasappel in een keukenmachine of met een staafmixer klein.
-
Voeg de dadels toe en pureer tot een gladde massa.
-
Maak
de wortel schoon, rasp fijn en schep bij de sinaasappel-dadelpuree.
-
Meng het volkorenmeel, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en de koekkruiden in een kom.
- Voeg het sinaasappel-wortelmengsel, de rozijnen, margarine en eieren toe. Voeg eventueel melk toe als het te droog wordt.
- Hak de walnoten grof en schep door het deeg.
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Schep het deeg in de cakevorm. Bak in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rooster en snijd in plakken.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.