Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pizza

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram volkorenmeel
  • 75 gram bloem
  • 1½ theelepel gedroogde gist
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 1 teentje knoflook
  • oregano
  • stukje prei
  • 150 gram champignons
  • 4 ansjovisfilets
  • 50 gram hüttenkäse
  • 40 gram geraspte kaas 30+ belegen

Bereiding

  1. Meng het volkorenmeel en de bloem en roer er de gedroogde gist door.
  2. Verwarm 150 ml water tot lauwwarm.
  3. Meng het lauwe water en de olie door het meel en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek 45 minuten rijzen.
  4. Warm de oven voor op 230 °C.
  5. Doe de tomatenblokjes in een kom, pers er het teentje knoflook boven uit en voeg peper en oregano toe.
  6. Was de prei en snijd het in smalle ringen.
  7. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  8. Bestrijk een bakplaat dun met wat olie van de ansjovis.
  9. Rol het gerezen deeg heel dun uit en bekleed hiermee het bakblik.
  10. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en verdeel er de prei, de champignons en de ansjovis over. Verdeel de hüttenkäse en de geraspte kaas er over.
  11. Bak de pizza onderin de hete oven in ca. 12 minuten gaar en lichtbruin.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat ansjovis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese ansjovis met MSC, uit de Middellandse zee is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 660 kcal 660 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 95 gram 95 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,8 gram 1,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept