Bereiding
- Meng het volkorenmeel en de bloem en meng de gedroogde gist erdoor.
-
Verwarm 150 ml water tot lauwwarm.
-
Voeg het lauwe water en de olie toe aan het meel en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek 45 minuten rijzen.
-
Doe de tomatenblokjes in een kom. Laat wat olie uit het blikje sardientjes uitlekken bij de tomatenblokjes.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Pureer de tomatenblokjes en de ui met een staafmixer of in een keukenmachine.
-
Was de courgette en schaaf hem in dunne plakjes.
-
Verwijder eventueel graatjes van de sardientjes.
-
Warm de oven voor op maximale hitte (ca. 230 °C).
-
Rol het deeg dun uit tot 2 ronde bodems of bedek er de bakplaat van de oven mee.
-
Bestrijk het deeg met de fijngemaakte tomaten.
-
Verdeel de plakjes courgette en de sardientjes erover. Strooi er de Italiaanse kruiden over en verdeel de hüttenkäse erover.
-
Bak de pizza's onderin de hete oven in 12-15 minuten gaar en lichtbruin.
-
Was het stuk komkommer, de radijs en de peterselie.
-
Snijd de komkommer in blokjes en de radijs in plakjes.
-
Knip de peterselie klein.
-
Maak van de komkommer en radijs met peterselie en azijn een salade en serveer bij de pizza.
Variaties
De
kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.