Bereiding
- Meng het volkorenmeel met de bloem en gist.
-
Verwarm het water en meng met de olie door het meelmengsel. Kneed tot een soepel deeg.
-
Laat het deeg op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek 45 minuten rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 230 °C.
-
Pel de knoflook en pers uit.
-
Meng de tomatenblokjes met de knoflook, wat peper en oregano tot een saus.
-
Was de prei en snijd het in smalle ringen.
-
Maak de champignons schoon en snijd in plakken.
-
Halveer de ansjovisjes in de lengte.
-
Bestrijk een bakplaat dun met olie.
-
Rol van het deeg een pizza uit per persoon en leg op de bakplaat.
-
Bestrijk elke pizza met de tomatensaus en verdeel er prei, champignons, ansjovis, hüttenkäse en de kaas over.
-
Bak de pizza in de oven in 10-12 minuten gaar en lichtbruin.
Variaties
Ook lekker met andere groente. Kies voor seizoensgroente.
Allergie-informatie
We
kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van
allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.